28 Nisan 2008 Pazartesi

Pahalıya mal olan sonuç ve bozulan düzen...

Bir sezonun toplam muhasebesinin görüleceği, meyvesinin yeneceği bir maçtı dün akşam oynana derbi. Bu sezon Fenerbahçe final maçlarının neredeyse tamamını iyi oynayarak kazanmış bir takım olarak çıktı Ali Samiyen'e, beklenti tecrübe ve kalite üstünlüğüne birde bu yıl çok başarılı geçen Avrupa serüveninden eklenen öz güven duygusu ile Fenerbahçe ağırlıklı bir oyunun izleneceği yönünde idi. Ancak olmadı, Galatasaray neredeyse oyunun her dakikasında rakibine üstün olan taraftı ve dün daha çok isteyen kazandı.

Esasen Fenerbahçe'ye 28. Hafta da oynanan ve C.Kazım'ın yıldızlaştığı Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi çok pahalıya mal oldu. Toz kondurmadığım Zico, Kazım'a yer açmak için Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana tıkır-tıkır işleyen düzenini bozdu ve geçen senenin istenmeyen adamı Deivid'i, efsaneleştiği sağ açık pozisyonundan sol açığa kaydırarak, Fenerbahçe'nin etkili işleyen iki kanadının da verimini düşürdü.

İlk etapta bu Chelsea karşısında elenmeye, Şampiyonlar Ligin'de yarı finale, son aşamada da belki bir Şampiyonluğa mal oldu. Kalan 2 hafta Turkcell Süper Lig'de çok şeye gebe gibi görünse, 2007-2008 sezonu bir çok açıdan 2005-2006 sezonunu hatırlatsa da, Adnan Polat gerçeği, Türk Futbolu'nun neşter vurulamayan kronik sorunları, İBB maçı gibi taze bir örneğin karşımızda bulunması bize gösteriyor ki, Lig dün Şampiyonluk yarışı açısından bitti. Galatasaray'lı dostları şimdiden tebrik ederim.

Aksi sonuç benim için büyük süpriz olur ve bu sezonun, sıralamada sezon sonu yeri ne olursa olsun tsl açısından en başarılı ve flash takımı Sivasspor'un bataklıkta açan bir gül olduğu gerçeğini tesçiller...

Hiç yorum yok: