9 Nisan 2008 Çarşamba

Bu şarkı burada bitmez...


Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Fenerbahçe, ilk maçı 2-1 kazanmış olmanın avantajı ile çıktığı Stamford Bridge'de, Chelsea karşısında 2-0 mağlup olarak bu sene göz kamaştıran Avrupa serüvenine noktayı koydu.

Karşılaşmanın 4. dakikasında Chelsea Ballack'ın gölü ile 1-0 öne geçti. Aslında Fenerbahçe için işlerin istediği gibi gitmemesi, birazda golü bu denli erken kalesinde görmesiyle oldu. Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole gibi isimlerden kurulu ve 1-0 önde olan Chelsea savunmasını maç boyunca aşmak Fenerbahçe için hiç kolay olmadı. İlk yarı bir duran topta Lugano'nun yakaladığı ve ikinci yarıda, maçın sonlarına doğru Gökhan Gönül ve Kazım ile bulunan pozisyonlar dışında Fenerbahçe net fırsatlar yakalayamadı, buna karşın Chelsea'ye de fazla pozisyon vermedi. 87. dakikada Lampard skoru belirleyen gölü attığında maç boyunca homurdanan Chelsea taraftarı ve yüzü kireç rengine dönmüş Avram Grant rahat bir nefes aldı.

Kadıköyde taraftarına, ekran başında bilmonylara "üç üç üç..." diye tempo tutturan, Stamford Bridge'de Chelsea'yı taraftarına ıslıklattıran Fenerbahçe'ye gönül dolusu tebrik ve teşekkürler.

Adımız gibi eminiz ki, Fenerbahçe'nin Avrupa yürüyüşü bundan sonra da kaldığı yerden devam edecek, kalamıştan yükselen sesin ulaşmadığı kulak, ürkütmediği yürek ve bükemediği bilek kalmayacaktır...

Hiç yorum yok: