6 Haziran 2008 Cuma

4. Bölüm : 9'a 2 velevki...

Korkular üzerinden siyaset anlayışının temsilcileri en keskin hamlelerinden birini daha yaptı, Anayasa Mahkemesi, Eğitim-Öğretim eşitliğiyle ilgili düzenlemeyi yetkilerini aşıp ve gözünü karartıp iptal etti.

"Gözünü karartmak" tabirini bilinçli olarak kullanıyorum zira insaf sahibi, hukuk anlayışını ideolojisine kurban etmeyen bir çok hukukçu, Anayasa Mahkemesinin iptal kararını ve bu iptalin şeklini Rejim'in yapısını dönüştüren bir hak/yetki gaspı olarak ifade edip adeta isyan etti. Türkiye'nin 'yeni dönemi' korkular üzerinden siyaset yapma ve rant devşirme imkanını bir kısım jakoben seçkine tanımayınca bu çevrelerden bir hamle bekleniyordu fakat sanıyorum bu boyutlarda bir akıl tutulması yaşanabileceğini çok kimse kestirememişti, iktidarda bulunanlar bile.

Daha önce de ifade ettiğim gibi bu süreç, bu millete yıllardır yalan söyleyenlerin maskesinin düşeceği, gerçek takiyyecilerin ortaya çıkacağı bir süreç olacaksa Türkiye için bundan büyük hayır olamaz. Esasen bu son skadal dahi korku siyasetinin ve maskeler ardında gizlenen temsilcilerinin tasfiyesi için ciddi bir şanstır. Türkiye'yi ve onun özgürleşmesini, kalkınma ve refahını, geleceğini 9'a 2 denklemine mahkum etmeye kalkışan sivil/askeri oligarşinin halk ve değerleri ile hesaplaşma çağrısına siyasi erk cevap vermeli ve kaçınılmaz olduğunu defaatle ifade ettiğimiz bu büyük yüzleşme ve hesaplaşma gerçekleşmelidir. Bu yüzleşme ve hesaplaşma sürecinin kendi doğal seçilim mekanizması mutlaka devreye girecektir.

AKP, 2007 Nisan ayı sonunda startı verilen siyaset dışı alanlarca siyasi alanı daraltma operasyonu dizi filminin ilk üç bölümünde olumlu çıkışlarla sert hamleleri kısmen ekarte etmeyi başardı ve kendine avantajlı posizyonlar almayı bildi. Dün yayınlanan dizinin 4. bölümünden sonra AKP tarafından sergilenecek tavır ilk üç tavırdan çok daha önemli ve belirleyici olacak.

Süreç, doğal seçilim mekanizmasını mutlaka devreye sokacak ve Türkiye ayrık otlarından mutlaka arındırılacaktır...

Hiç yorum yok: