16 Haziran 2008 Pazartesi

Futbol böyle bir şey : Türk Milli Takımı Euro 2008'de Çeyrek Finalde...



Aslında Türk Milli Takımı'nın Euro 2008 serüveni iyi başlamamıştı. Fatih Terim'in aday kadrosu, içinde yer alan isimlerden ziyade, almayan isimlerle çok tartışılmışken bir de bu aday kadrodan çıkarılan Halil, Yıldıray gibi isimler olunca haklı eleştirilerin ardı arkası kesilmedi.

Bu duruma bir de Fatih Terim'in Portekiz karşısındaki kadro ve diziliş tercihleri ve 0-2'lik mağlubiyet eklenince çoğumuz için bu turnuvadan ümitvar olmak adına görünürde bir sebep yoktu. Terim'in kadro ve diziliş yanlışlarından sıyrılması için İsviçre maçının ikinci yarısını beklememiz gerekmişti. Kazanılan İsviçre maçı ile iddiamızı gurubumuzdaki son maça taşımış olduk.

İşte bu gece, Çekler ile bir final maçı oynadık. Berbat bir ilk yarı, futbolun doğruları ve güzellikleri adına ortaya elle tutulur hiç bir şey koyamamak ve 34. dakikada Çek kulesi Koller'in kafasından yenen golle 0-1 geride bitirilen bir ilk yarı.

İkinci yarıya Terim'in Semih-Sabri değişikliği ile başladığını gördüğümde, ben de artık ümit namına pek bir şey kalmamıştı. 62. dakikada Plasil skoru 0-2 yaptığında bizim açımızdan her şey bitmiş görünüyordu. Ancak Futbol çok farklı bir fenomen, 75. dakikada Arda Milli Takımımız adına skoru 1-2'ye getirdiğinde dahi kaç İnsan kalan 15 dakikada yaşananları kestirebilir, 87. dakikada Petr Cech gibi bir kalecinin imza atacağı bir hata ile skorun 2-2'ye eşitleneceğini ve bu andan iki dakika sonra, Petr Cech'in dramatik hatasını affetmeyen Nihat Kahveci'nin tekrar sahne alıp skoru 3-2'ye taşıyacağını kestirebilirdi ?

İşin doğrusu eğri gemi doğru sefer yapmış ve Milli Takımımız Avrupa'nın en iyi sekiz takımı arasına adını yazdırmıştır. Umuyoruz Fatih Terim, orta alanda görev aldığı dakikalarda Hamit Altıntop'u dikkatle izlemiş, hayati iki asistini yeterince takdir edebilmiştir...

Hiç yorum yok: