14 Haziran 2008 Cumartesi

Ali Cengiz misin mübarek!!!

Gündemdeki isim yine yeniden Osman Alifeyyaz Paksüt. Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde takip edildiği ve dinlendiği iddası ile gümdemi bir hayli meşgul eden Paksüt'ün, kamuoyuna daha sonra mal olduğu gibi, takip edildiği iddiasını gündeme getirmesinde mazereti ve asabiyetinin bulunduğu anlaşılmıştı. Bir gün sonra CHP lideri Deniz Baykal ile buluşacak eski AK Partili Turhan Çömez, Hürriyet yazarları Fatih Çekirge/Saygı Öztürk ve eski Hürriyet yazarı Emin Çölaşan'ın bulunduğu bir ortamda enselenmiş olma ihtimali Osman Alifeyyaz'ın canını bir hayli sıkmıştı.

Bu defo yetmiyormuş gibi bir de Taraf Gazetesi'nin gündeme getirdiği olay ile Osman Alifeyyaz'ın pozisyonu hepten ofsayt oldu. Habere göre Paksüt, kamuyounda türban düzenlemesi olarak anılan anayasa değişikliklerinin iptali istemiye dava açılması sürecinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile gizli bir görüşme yapmış. (İki gün öce gündeme gelen ilginç iddia ve fotoğrafları da bir yere not edin) Haberde yer alan detaylara göre ziyaret öncesi karargah giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik kameralarına karartma uygulanmış ve komuta katı da tamamen boşaltılmış.

Bu gün Enis Berberoğlu'u köşesinde "Neden sadece Osman Paksüt hedef alınsın ki?" diye soruyor. Yazıdan da anlıyoruz ki Paksüt, sonradan kabul ettiği bu görüşmeyi 2 gün önce yalanlamış. Berberoğlu : "Mesela Başbuğ görüşmesini Hürriyet olarak biz de duyduk ve önceki gece Paksüt’e iki kez sorduk, kesin dille yalanladı. Merak ettim, neden kendisini arayan muhabire, 'Paşa benim yakın dostumdur, hep görüşürüm, ne gariplik var bunda?' diyemedi de ertesi günkü imalı haberlere geçit verdi acaba?" diye soruyor.

Aynı yazıda Osman Alifeyyaz Paksüt'ün çok yönlü kişiliğinden ve ilişkiler ağından da ilginç örnekler var : "Osman Paksüt, Anayasa Mahkemesi’ne seçilmeden önce Dışişleri’nde Büyükelçiliğe (Bağdat) kadar yükselmiş bir diplomattı... Zaten İlker Paşa ile yakınlığı Brüksel’de başladı.

Ama Paksüt’ü, sadece asker dostu saymak yanlış... Örneğin AKP’li Egemen Bağış ile ailece görüştüklerini biliyorum. Abdullah Gül ve eşinin yurtdışında evinde konakladıkları da...

Dahası Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt Hanımefendi, mart ayı başında kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dış ilişkilerini yürüten şirketi Anket AŞ’nin yönetimindeydi.

Kapatma davası açılınca bizzat Melih Gökçek’e istifasını verdi."

Osman Alifeyyaz Paksüt'ün, Kavaklıdere Tenis Kulübünde eşi Ferda Paksüt ile birlikte yaptığı açıklamasında da ilginç noktalar var. Paksüt, NATO'daki görevi sırasında bir çok siyasetçi ve askeri makamlarla birlikte çalıştığını, çok yakın dostluklar kurduğunu ifade ediyor, 1993-1997 yılları arasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün de aralarında bulunduğu bir çok general rütbesindeki askerle dostluklar kurduğunu, ilişki içerisinde olduğunu söylüyor.

İlker Başbuğ'un NATO'da Tümgeneral rütbesiyle Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevini yürütürken 1995-1997 yılları arasında birlikte çalıştıklarını da ekliyor.

Ne diyelim, not almaya devam ediyoruz...

Hiç yorum yok: