5 Şubat 2008 Salı

Pars NARKOTERÖR...


Dün akşam üçüncü bölümü ekrana gelen Pars NARKOTERÖR dizisi ile Osman Sınav'ın Kurtlar Vadisi ile yollarını ayırması sonrası içine girdiği nadas döneminin sona erdiğini söyleyebiliriz. Sınav'ın Vadi sonrası Kapıları Açmak, Acı Hayat ve son olarak Pusat gibi yapımları bekleneni verememiş, Sınav'ın profiline uygun yapımlar olarak görülmemişti.

Türkiye ve bölgemizdeki uyuşturucu trafiği ve bunun terör örtgütleri ile bağlantılarının işlendiği bu yeni çalışmasında Osman Sınav, her yeni çalışmasında uyguladığı stratejiye paralel olarak‚ "yeni hikaye, yeni bir yüzle" karşımızda. Deli Yürek'te Kenan İmirzalioğlu'nu‚ Kurtlar Vadisi'nde Necati Şaşmaz'ı ve Pusat'ta Haluk Piyes'i servis eden Sınav, Pars NARKOTERÖR'de İbrahim Çelikkol'u karşımıza çıkarıyor. İlk kez Pars Narkoterör´de kamera karşısına geçen Çelikkol, profesyonel basketbolcuymuş. Dizide uyuşturucu baronlarıyla mücadele eden bir polis olarak karşımızda. İbrahim Çelikkol´un başlangıç performansı, kendisi gibi kamera karşısına ilk kez geçen Kenan İmirzalioğlu ve Necati Şaşmaz´ın başlangıç performanslarına oranla dikkat çekici düzeyde ilerde‚ üstelik Pars NARKOTERÖR'de Çelikkol düblaj kullanmıyor, kendi sesi ile karşımızda.


Pars NARKOTERÖR ilk üç bölümü ile bende olumlu izlenimler bıraktı, aslında başrölünde Mehmet Kurtuluş'un yer aldığı Pars Kiraz Operasyonu filmini izledikten sonra, bu konseptin uzun soluklu bir dizi çalışması için çok uygun olduğunu düşünmüş ve sonrasında benzer yorumlarla da karşılaşmıştım. Pars NARKOTERÖR dizisinin Sınav'ın Vadi sonrası yapımlarından çok ilerde olacağı şimdiden belli, devam edecek süreç belki karşımıza yeni bir efsane çıkaracak, bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: