1 Aralık 2007 Cumartesi

Okunması gereken 1 adet mesajımız mı var ?

Tarih : 20 Kasım 2007

Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanır. Onaylanan yasa ile artık kamu şirketleri nükleer santral kurabilecek veya yatırıma iştirak edebilecektir.

Tarih : 30 Kasım 2007

Atlasjet Hava Yolları adına İstanbul-Isparta seferini yapan WorldFocus Havayolları'na ait uçak, sabaha karşı Keçiborlu ilçesinde, inişe geçtiği sırada dağlık araziye düşer. 7 mürettebat ve 50 yolcudan kurtulan olmaz. Düşen uçakta Süleyman Demirel Üniversitesince düzenlenen ''Ulusal Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi 4. Çalıştayı''na katılmak üzere Isparta'ya giden 6 bilim adamı da bulunmaktadır.

Kazanın üzerinden fazla bir süre geçmeden ajanslara bu 6 bilim adamının (Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat, Doğuş Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan) 2 yıl önce başlatılan ve DPT tarafından desteklenen ''Türk Hızlandırıcı Merkezi Teknik Tasarımı Ve Test Laboratuvarları'' projesinde görevli oldukları bilgisi düşer. Prof. Dr. Engin Arık, İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında kurulu nükleer araştırma merkezi ''European Organization for Nuclear Research (CERN)''deki ''Atlas Deneyi''nde çalışıyordu. Prof. Dr. Engin Arık Toryum madeni ve gerçeği üzerine dikkat çeken bir isimdi...

Hiç yorum yok: