26 Aralık 2007 Çarşamba

Bu sese kulak verin : Neoterörizm kapıda!

BUGÜN Yazarı Nuh Gönültaş köşesinde Türkiye için PKK sonrası yeni terör modelleri... başlıklı bir yazıyla çıktı okurlarının karşısına. Gönültaş PKK'nın tasfiye sürecinin ivme kazanmasına paralel bir zamanlama ile ortaya çıkan azınlık cemaatlerine dönük provokatif saldırılar ve park halindeki otomobillerin yakılması vakalarından hareketle yeni terör biçimlerinin provalarının yapıldığını ifade ediyor.

Gönültaş Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmasına değinerek : "Başbakan böyle söylemedi, ama ifadelerinden bunları çıkarmak rahatlıkla mümkün. Hristiyan rahiplere saldırılar ve sokaklarda park etmiş otomobillerin yakılması vakaları PKK bitirildikten sonra Türkiye'de ateşlenecek yeni terör biçimlerinin provalarıdır." diyor ve ekliyor :

"Türkiye "Neye mal olursa" olsun PKK'yı bitireceğim kararlılığındadır. İç ve dış düşmanlar PKK konusundaki kararlılığın PKK'yı zirüzeber edeceğinin farkında. Onun için yeni terör modelleri konusunda antrenman yapıyorlar! İstanbul'da yakılan araç sayısı dün itibariyle 39'a ulaştı. Başbakan diyor ki "Bu araçların sahiplerinin ne günahı var. Bu araçlar kimindir, neyin nesidir, niye bunlar yakılır?" Terör yani, hedef gözetmeksizin yapılan terör. Amaç toplumun huzurunu bozmak. Araçların, sahiplerine göre seçilerek yakıldığına dair hiçbir ipucu yok.

Türkiye PKK'nın yerine ikame edilebilecek yeni faktörlere dikkat etmeli! Yani Türkiye bir yandan PKK terörünü yok etmeye çalışırken, bir yandan da PKK sonrası terör biçimleri konusunda kafa yormalı artık ve tedbir almalı! Hıristiyan cemaatlerin, 'kendilerini Türkiye'de rahatsız hissettiklerini' yüksek sesle söylemeye başlamaları Türkiye için hiç de iyi olmaz! Öyleyse şu rahip cinayetlerine ve araba kundaklanmalarına dikkatle eğilmeli ve "birkaç çapulcunun işi" deyip geçiştirilmemeli!
"

Bu sese kulak verilmeli...

Hiç yorum yok: