13 Aralık 2007 Perşembe

Bu şarkı burada bitmez...



Dün gece Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki son maçında CSKA Moskova'yı evinde 3-1 yenerek tarihinde ilk kez ikinci tura yükseldi. Geçen yıl Uefa guruplarında sergilediği futbol ile bu yıl yaşanacakların sinyalini veren Zico'nun Fenerbahçesi, Edu'nun kendi kalesine attığı golle 0-1 geri düşmesine rağmen, Türkiye Liglerindeki gerçek 2 stardan birisi olan Alex (Alexsandro de Souza)'in muhteşem golüyle önce beraberliği yakalamayı, ardından yine Alex'in asisti ve Uğur Boral'ın şık vuruşuyla 2-1 öne geçmeyi başardı (İmitasyon starlara duyrulur). Maçın son dakikalarında perdeyi kapatmak da yine Uğur Boral'a nasip oldu.

Kim bu gün ne derse desin, Zico Fenerbahçe'de göreve geldiğinde bu sinerji ve başarıyı yakalayabileceğini kimse düşünmüyordu, belki Aziz Yıldırım bile. Ancak gelinen noktanın ilk işaretlerini geçen yıl almıştık, elinde Nobre, Pierre Van Hooijdonk, Anelka, Tuncay Şanlı, Serhat Akın ve Semih Şentürk gibi her takıma nasip olamayacak bir hucum hattına sahip Daum'lu Fenerbahçe'nin sergilediğinden çok daha kişilikli ve ofansif bir oyunla sahne almıştı Uefa guruplarında Zico'nun Fenerbahçesi. Talihsiz AZ maçları sadece skor yazarları için bir anlam ifade edebilirdi, Fenerbaçe doğru yoldaydı çünkü.

Bu gün taraflı tarafsız herkes kabul etmektedir ki; Fenerbahçe'nin karşısına 2. turda, aralarında Real Madrid, Milan, Barcelona, Manchester United ve Chelsea gibi devlerin olduğu muhtemel rakiplerden hangisi çıkarsa çıksın, Zico'nun talebeleri kişiliklerini, mağlubiyeti kabul etmiyen karakterlerini sahaya yansıtacaktır. Aksi bir netice olursa da yine bilinecektir ki, bu şarkı burada bitmeyecektir...

Hiç yorum yok: