31 Mart 2008 Pazartesi

Türkiye kazanacak...

14 Mart akşamı başlayan 98'e dönüş filminin birinci bölümü sonuçlandı, Anayasa Mahkemesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sunulan iddianamenin kabulüne karar verdi. Böylece 28 Şubat kokan günlere dönüş için hasretle bekleyenlere bir umut kapısı açıldı.

14 Mart'tan bu yana yaşananlar bu davanın asla salt hukuk çerçevesinde ele alınamayacağını gösteriyor, Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan İlhan Selçuk ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ekseninde dile getirilenleri dikkatle ele aldığımızda, Türkiye'de derinlerde yaşanan çatışmanın izleri ile karşılaşıyoruz.

Bu dava, gayr-i milli kanadın Yerli ve Milli kanadı mücadelede güçlü olduğu yere çekme girişiminden başka bir şey değil, ortada üzerinde yürünecek hukuki bir zemin olmadığı iddianamenin Abdullah Gül yönünden de kabulüne ancak oy çokluğuyla karar verilmesinden belli.

Yapmak istedikleri Türkiye'yi bir maceraya sürüklemek ve halk desteğinden mahrum oligarşik iktidarlarını payidar kılmak. Ancak tekrar altını çizelim ki Türkiye eski Türkiye değil, vizyona sürülen ve sadece figüranları değişmiş bu bayat senaryolu yapım ilgimizi çekmiyor, bize yeni ve doğru şeyler de söylemiyor.

Bu davadan ve dolayısı ile mücadeleden Türkiye kazanarak ve güçlenerek çıkacak.

Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: