6 Mart 2008 Perşembe

Değişiyoruz...

Türkiye'de bir şeyler gerçekten değişiyor, PKK'ya yönelik sınır ötesi kara harekatının geçtiğimiz Cuma günü sona ermesi ardından siyasi arenada mecliste temsil edilen muhalefetin, özellikle ana muhalefet CHP'nin hükümetin yanı sıra, alışık olmadığımız tarzda, üstü örtülü de olsa Genelkurmay'a eleştiri oklarını yöneltmesi sonrası Genelkurmay'dan gelen sert açıklama ve buna gelen tepkilerle ülke gündemi yine yeniden türbülansa girmiş durumda.


Genelkurmay'dan hükümetlere 'muhtıra gibi açıklama' lara alışık kamuoyumuz, ilk defa Genelkurmay'dan 'muhalefete muhtıra' ya tanık oluyordu. Yaşanan şaşkınlığa rağmen Genelkurmay açıklamasında, dillendirilen eleştirilerin TSK'nın terörle mücadele azmine, hainlerden daha fazla zarar verdiği'nin ifade edilmesine haklı tepkiler, önce açıklamaların muhataplarından sonra da basınımızda çeşitli kalemlerden geldi.

CHP'nin "muhatabımız hükümet, araya girmeyin", MHP'nin "kimse durumdan vazife çıkarmasın" çıkışlarını ve buna kamuoyunda verilen desteği, geçmişte merkez sağ iktidarlara muhtıre verilirken neredeydiniz? sorusu ile karşılamıyor, son derece olumlu buluyorum.

Bu gün gelinen noktada, Askerin sivil/siyasi alana basın açıklamalarıyla dahi müdahalesine hoş gözle bakılmamasının, CHP ve MHP vasıtasıyla ifade edilmesi Türkiye adına olumlu bir gelişmedir. Türkiye değişiyor, gelişiyor. Umalım bu tartışmadan sonra ülke düne nazaran daha olumlu bir pozisyonda yerini sağlamlaştırmış olur...

Hiç yorum yok: