19 Kasım 2009 Perşembe

Ömer Lütfi Mete'yi kaybettik...

Gazeteci Yazar Ömer Lütfi Mete'yi kaybettik. Geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonrası uzun süre yoğum bakımda kalan ve sağlığı bozulan Mete, önceki gün evinde yine kalp krizi geçirdi ve dün akşam saatlerinde kaldırıldığı Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Ömer Lütfi Mete yaşamı ve eserleri ile Türk Kültür hayatına damgasını vuran isimlerden birisi oldu. Basın dünyasında Sabah, Tercüman, Türkiye, Ortadoğu, Yeni Şafak gibi gazetelerde yönetici ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayımlandı.

Ömer Lütfi Mete'nin, Gülce (şiir), Çığlığın Ardı Çığlık, Yerden Göğe Kadar, Asker ile Cemre, Çizme (roman), Derin Millet Manifestosu (köşe yazılarından seçmeler), Hacıyağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tüneli, İtfaiye Yanıyor (kara mizah) gibi yayınlanmış eserleri bulunuyor. Mete'nin yakın zamanda yayınlanmış kitapları arasında ise Prof. Dr. Mahir Kaynak ile kaleme aldığı "Erdoğan Operasyonu", "Allahsız Müslümanlık", "Basılı Yakıt" isimli eserleri sayılabilir.

Senaryo yazarlığıda yapan Mete'nin sinema filmi dalında "Çizme", "Gülün Bittiği Yer", "Bizim Yunus", "The İmam", televizyon dizisi dalında da, "Bizim Ev", "Evlere Şenlik", "Ortaklar", "Deli Yürek", "Avcı", "Hayat Bağları", "Çanakkale Destanı" gibi yapımların senaryolarında imzası var. Kurtlar Vadisi yapımının ilk sezonlarında yapımcılıkta yapan Mete'nin bu çalışmaya katkıları ise hala devam etmekteydi, dizide yer alan "Ömer Baba" karakterinin sözlerinin yazarı Mete idi.

Türk basınında "Derin Devlet", "Çeteler", "İstihbarat Dünyası ve Savaşları" konularında yazdıkları ve verdiği eserler ile önemli bir yeri olan Ömer Lütfi Mete bugün Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ömer Lütfi Mete'ye sonsuz Rahmet sahibinden Rahmet, kederli ailesine ve milletimize de sabr-ı cemil niyaz ediyoruz...

Hiç yorum yok: